Over Mij

DRS. CAROLINE DIJKSTRA

Generalistische Basis GGZ

GZ psycholoog BGGZ  – Relatietherapeut

Sinds 2000 werk ik als zelfstandig gevestigd GZ-psycholoog in Schiedam. Ik houd praktijk op de eerste etage van Centrum LEEF.

Een eigen praktijk biedt de mogelijkheid om snel en effectief te werken: geen lange procedures, maar na de intake meteen aan de slag. Niet vergaderen over cliënten maar met cliënten: wat is in essentie het probleem, wat moet er gebeuren, wat zijn de mogelijkheden en wat gaan we doen?

De doelstelling van psychologische hulp in de Basis GGZ  is kort en krachtig te behandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat het succes van een therapie veel meer wordt bepaald door de kwaliteit van de therapeutische werkrelatie dan door de therapeutische school of methode. “Kort en krachtig” betekent voor mij dan ook allereerst aansluiten bij de stijl en behoefte van de cliënt. Een veilige en prettige werkrelatie zie ik als een voorwaarde voor succes.

Omdat ieder mens en ieder probleem verschillend is, geloof ik niet in één juiste of beste therapie-richting. Elke therapeutische school en methode heeft zijn eigen kracht en charme en wat bij de ene cliënt past, past bij de andere cliënt juist veel minder. Om die reden (en voor mijn eigen plezier!) volg ik al jaren opleidingen en cursussen in een zo breed mogelijk spectrum. Bij therapievormen worden mijn favoriete benaderingen iets verder toegelicht.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik geniet van de ruimte en vrijheid die een eigen praktijk geeft en dat ik het heerlijk vind om in Schiedam te werken omdat de Schiedamse/Rotterdamse mentaliteit van “geen woorden maar daden” mij goed past. Ik voel me een geluksvogel omdat ik met geweldig leuke collega’s samenwerk en omdat ik in dit vak eindeloos kan doorgroeien en telkens weer nieuwe ontdekkingen kan doen.

Maar bovenal voel ik mij als een vis in het water omdat elk therapeutisch gesprek steeds weer een bijzondere ontmoeting is waarbij u niet alleen iets van mij leert, maar ik minstens evenveel van u! En dat maakt mijn werk tot een privilege.

RELEVANTE OPLEIDINGEN

 • Basisopleiding schematherapie (bij Dr. M. Nadort)
 • Basisopleiding contextuele therapie (bij De Kontekst)
 • Masteropleiding Oplossingsgerichte Relatietherapie (bij Michelle Weiner-Davis in Boulder, VS)
 • Basisopleiding EFT (Emotional Focused Therapie)
 • Opleiding Systeem(gezins)therapie (bij Rick Pluut)
 • Uitgebreide cursussen, o.a. op gebied van psychofarmacologie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), psychopathologie, chronische pijnklachten, slaapstoornissen, kinderen & adolescenten in de 1e lijn, psychoanalytische concepten en technieken in de 1e lijn
 • Opleiding Klinisch Dynamische Persoonlijkheidsdiagnostiek (A & B), methode Eurelings-Bontekoe & Snellen
 • A-opleiding Hypnotherapie
 • Basisopleiding EMDR
 • Universitaire opleiding Klinische & Gezondheidspsychologie
 • Opleiding Gestalttherapie
 • Train-de-trainer opleiding Universiteit van Amsterdam

REGISTRATIES EN LIDMAATSCHAPPEN

BIG-geregistreerd GZ-psycholoog (BIG nummer 89.90.94.69.625) www.bigregister.nl

KvK: 24466922

Lid van de LVVP (LVVP nummer 1367)
www.lvvp.info

Kwaliteitsstatuut
Kwaliteitsstatuut 2022

LVVP gevisiteerd